Premies

Premies voor energiezuinige oplossingen

Als specialist in zelfbouw voor verwarming, sanitair, groene energie en ventilatie geven we om het milieu. We adviseren je graag omtrent energiezuinige oplossingen, voor een groenere toekomst. Wie investeert in energiezuinige oplossingen voor zelfbouw met ondersteuning van een gecertificeerd installateur, kan namelijk steun krijgen. Denk aan premies voor een zonneboiler of warmtepomp.

E-peilpremie voor energiezuinige nieuwbouw

Je netbeheerder geeft een globale premie als je een E-peil (energieprestatiepeil) behaalt dat aanzienlijk lager is dan de wettelijke norm. De E-peilpremie is afhankelijk van de datum van je bouwaanvraag en het E-peil van je woning of appartement. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie. Deze premie kan nog aangevraagd worden voor bouwaanvragen met indiendatum tot 31 december 2016.

Premie voor zonneboiler

Als je in een woning of appartement een zonneboiler plaatst met een gecertificeerd installateur, dan kan je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder. De datum op je eindfactuur (en dus niet de betalingsdatum) bepaalt voor welk jaar je een premie kunt aanvragen.

Premie voor een warmtepomp

Als je in een woning of appartement een warmtepomp plaatst met een gecertificeerd installateur, dan kan je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder. De datum op je eindfactuur (en dus niet de betalingsdatum) bepaalt voor welk jaar je een premie kunt aanvragen.