Zelfbouw voor elektriciteit

Met ons zelfbouwpakket voor elektriciteit kan je helemaal zelf aan de slag. We begeleiden je naar het systeem dat het beste past binnen je woning en budget! Met advies rond de verschillende mogelijkheden kan jij perfect kiezen wat je zelf doet of liever uitbesteedt. Want achter RB Zelfbouw zit een gans team techniekers die snel op de werf zijn om een helpende hand te bieden bij het plaatsen van je elektriciteit. Heb je graag meer info over een van deze producten? Aarzel dan zeker niet om ons hierover te contacteren!

Klaar om zelf aan de
slag te gaan met je
elektriciteit?

Maak hieronder een keuze en vind de oplossing die bij jouw past!

Klassiek systeem elektriciteit

Bij een klassieke elektriciteitsinstallatie worden één of meerdere schakelaars vast verbonden met een lichtpunt, terwijl stopcontacten per kring worden doorverbonden. Het principe van het klassiek systeem is erg eenvoudig. Een elektrische kabel vertrekt vanuit de verdeelkast en loopt zo naar de schakelaar die een lichtpunt zal bedienen. Na de schakelaar takt de kabel verder af naar het volgende lichtpunt. Dit systeem is het meest gekend in bestaande woningen. 

Wat doe je zelf?

Met de nodige legplannen, situatieschema en technische toelichting van onze experts kan je de plaatsing en aansluiting zelf doen. Het gaat hier voornamelijk om het slijp- en kapwerk, het netjes leggen van de kabels en aansluiten van de kabels.

Wat doet RB Zelfbouw?

RB Zelfbouw doet de voorbereiding. Uw projectopvolger voorziet een uitgebreid situatieschema, een duidelijk legplan en komt ter plaatse voor de nodige technische toelichting. Voorbereiding van de verdeelkast gebeurt door onze techniekers, daardoor is de aansluiting eenvoudig zelf te doen.

 

Hoe werkt Niko Home Control?

Comfortabeler wonen, veiliger leven en tegelijk energie besparen. Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je vanop een centrale plaats in huis (of zelfs van overal ter wereld) verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, airconditioning en gordijnen bestuurt en de controle bewaart over je voordeur. De mogelijkheden van Niko Home Control zijn eindeloos. En dankzij het tijdloze design past het systeem naadloos in elk interieur.

Nieuwbouw, grondige renovatie of kleine renovatie: met Niko Home Control heb je voor elk project en elk budget een antwoord op de vraag naar huisautomatisering. Niko Home Control is voor busbekabeling de ideale oplossing. De flexibiliteit van het systeem geeft in de toekomst oneindig veel mogelijkheden tot uitbreiding. Voor mensen die hun huis slim willen maken zonder kappen en breken of gedeeltelijk willen renoveren met een beperkt budget, kan Niko Home Control geïnstalleerd worden op traditionele bekabeling.

Slim open systeem

Niko Home Control koppel je gemakkelijk aan de systemen van verschillende kwaliteitspartners. De koppeling van de installatie gebeurt automatisch. In een handomdraai kan je de zonwering bijregelen, de luchtkwaliteit op elk moment van de dag controleren of Sonos- of Bose-muziekinstallatie aansturen.

Belgische kwaliteit en expertise

Met 100 jaar aan ervaring, waarvan meer dan 20 jaar in huisautomatisering is Niko als marktleider een vaste waarde in België. Met Niko Home Control kies je voor echte Belgische expertise. Ook in de rest van Europa is Niko een merk met hoge reputatie. Kwaliteit en innovatie staan centraal.

BUS-bekabeling

Bij het Niko Home Systeem wordt de bekabeling (BUS-bekabeling) vanuit lichtpunten en schakelaars afzonderlijk naar de zekeringkast gebracht. Alle schakelingen gebeuren dus in de zekeringkast. Buskabels zijn kabels waarover dataverkeer kan plaatsvinden. De kabels worden gebruikt voor digitale communicatie tussen elektronische systemen zoals sensoren, analyse systemen of domotica doeleinden, bv. Niko Home Control. Plaats een extra toets voor een alles uit functie, zo kan je eenvoudig alle lichtpunten tegelijk doven. Schakelaars worden vervangen door druktoetsen. Ze zijn eleganter en gaan beter op in de meeste interieurs.

Wat doe je zelf?

Met de nodige legplannen, situatieschema en technische toelichting van onze experts kan je de plaatsing en aansluiting zelf doen. Het gaat hier voornamelijk om het slijp- en kapwerk, het netjes leggen van de kabels en aansluiten van de kabels. 

Wat doet RB Zelfbouw?

RB Zelfbouw doet de voorbereiding. Uw projectopvolger voorziet een uitgebreid situatieschema, een duidelijk legplan en komt ter plaatse voor de nodige technische toelichting. Het voorbereiden van de zekeringkast gebeurt door onze techniekers, waardoor de aansluiting eenvoudig zelf te doen is. Kies je voor domotica en heb je graag wat advies rond het programmeren van het systeem? Je kan optioneel beroep doen op uw projectopvolger om te assisteren in het programmeren van de schakelaars, lichtpunten, alarmsysteem e.a. Op die manier wordt het systeem in uw woning mooi afgestemd op uw wensen.