Zelfbouw voor zonnepanelen en omvormers

Investeren in groene energie is een slimme en duurzame keuze. Goed voor het E-peil van je woning én je portemonnee. Het wordt al helemaal rendabel als je zelf je zonnepanelen of zonneboiler installeert. Met ons zelfbouwpakket voor groene energie zit je goed voor jaren energiezuinig verwarmen of gunstig sanitair warm water. Weet ook dat bij RB Zelfbouw professionele techniekers klaar staan om je te ondersteunen bij de plaatsing of opstart van de installatie! 

Klaar om zelf aan de
slag te gaan met je
groene energie?

Maak hieronder een keuze en vind de oplossing die bij jouw past!

Zonnepanelen

Wil je graag zelf zonnepanelen plaatsen? Dat kan! RB Zelfbouw voorziet het nodige legplan, technische fiche en begeleiding zodat je volledig zelf aan de slag kan. Een erkende technieker staat paraat om je te ondersteunen tijdens het plaatsen. Kruip je niet graag op je dak? Dan kan je het plaatsen laten uitvoeren door gecertificeerde techniekers.

RB Zelfbouw werkt met kwalitatieve panelen met opbrengsten tot 410 Wattpiek. Na 25 jaar garanderen de panelen nog steeds een opbrengst van 80%!

Montagesysteem

Afhankelijk van het type dak kiezen we het passende montagesysteem. Aangezien steeds wordt gewerkt met een kliksysteem is de plaatsing eenvoudig. Met de nodige legplannentechnische fiches en ondersteuning van een projectopvolger gaat de plaatsing vanzelf. Er is ook steeds de mogelijkheid om de installatie te laten uitvoeren door ervaren techniekers.

Wanneer je de plaatsing zelf uitvoert zal RB Zelfbouw instaan voor aansluiting, controle en opstart. Zo ben je er zeker van dat de installatie dezelfde kwaliteit heeft als wanneer je de plaatsing overlaat aan ervaren techniekers.

Het juiste montagesysteem is erop voorzien dat de installatie bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Er wordt gebruik gemaakt van de nodige windschermenbevestiging en verzwaring.

Omvormer

De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Het is het hart van de zonnepaneleninstallatie. Het rendement van de omvormer is dus van essentieel belang. Het aantal zonnepanelen bepaalt het benodigd vermogen van de omvormer.

De opstart van de omvormer wordt voorzien door techniekers RB Zelfbouw. Zo kan je er zeker van zijn dat alles conform de voorschriften functioneert, ook al plaats je de zonnepanelen zelf.

We werken met de meest voorkomende merken: SMA en Solar Edge.

Montage

Afhankelijk van het type dak kiezen we het passende montagesysteem. Aangezien steeds wordt gewerkt met een kliksysteem is de plaatsing eenvoudig. Met de nodige legplannen, technische fiches en ondersteuning van een projectopvolger gaat de plaatsing vanzelf. Er is ook steeds de mogelijkheid om de installatie te laten uitvoeren door ervaren techniekers.

Wanneer je de plaatsing zelf uitvoert zal RB Zelfbouw instaan voor aansluiting, controle en opstart. Zo ben je er steeds zeker van dat de installatie dezelfde kwaliteit heeft als wanneer je de plaatsing overlaat aan ervaren techniekers.

Het juiste montagesysteem is erop voorzien dat de installatie bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Er wordt gebruik gemaakt van de nodige windschermen, bevestiging en verzwaring.

Realisaties