Zelfbouw voor ventilatie

Het plaatsen van ventilatie met behulp van een professionele begeleiding is voor iedere zelfbouwer perfect mogelijk! Waarom niet zoveel mogelijk zelf doen en besparen? Met een zelfbouwpakket ventilatie haal je een aangenaam klimaat in huis en voldoe je aan de energieprestatieregelgeving. Wij hebben de expertise om je te begeleiden naar het ventilatiesysteem dat het beste past binnen je woning en budget. Maak je keuze uit een ventilatiesysteem C+ of D en wij helpen je met de juiste keuze!

Klaar om zelf aan de
slag te gaan met je
ventilatie?

Maak hieronder een keuze en vind de oplossing die bij jouw past!

Ventilatie C+

De aanvoer van verse lucht gebeurt op natuurlijke wijze via muur- of raamroosters in de droge ruimtes (leefruimtes/slaapkamers). De afvoer van vuile lucht gebeurt mechanisch via ventilatie in de natte ruimtes (badkamer, keuken, berging en toiletten). Het systeem is vraag gestuurd, d.w.z. dat een sensor de vochtigheid gaat monitoren om eventueel de ventilatie een stand hoger te schakelen. Zo wordt de luchtkwaliteit contant gehouden.

In het gamma van RB Zelfbouw zit er naast een eenvoudig systeem ook een smartzone-systeem. Daarbij wordt er extra geventileerd in de leefruimtes en slaapkamers. Dit gaat de luchtkwaliteit nog sterker bevorderen.

Wanneer een C+ ventilatiesysteem gekozen wordt werken we met Renson.

Ventilatiekanalen C+

Bij een C+ ventilatiesysteem is het aantal kanalen beperkt. Vanuit de ventilatie unit worden er afzuigkanalen voorzien tot in de natte ruimtes. Mogelijks wordt dit ook voorzien in enkele slaapkamers. De kanalen hebben afhankelijk van de opbouwhoogte een verschillende diameter. Ventilatie is eenvoudig zelf te installeren. Controle, opstart en inregelen wordt gedaan door erkende techniekers van RB Zelfbouw. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie, waarbij je enorm bespaart op de werkuren.

RB Zelfbouw voorziet de nodige legplannentechnische fiches en persoonlijke begeleiding op de bouw. Daardoor is ventilatie iets wat je eenvoudig zelf kan plaatsen.

Ventilatiekanalen C+

Bij een C+ systeem is het aantal kanalen beperkt. Vanuit de unit worden er afzuigkanalen voorzien tot in de natte ruimtes. Mogelijks wordt dit ook voorzien in enkele slaapkamers. De kanalen hebben afhankelijk van de opbouwhoogte een verschillende diameter. Ventilatie is eenvoudig zelf te installeren. Controle, opstart en inregelen van de ventielen wordt gedaan door techniekers van RB Zelfbouw. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie, waarbij je enorm bespaart op de werkuren.

RB Zelfbouw voorziet de nodige legplannentechnische fiches en persoonlijke begeleiding op de bouw. Daardoor is ventilatie iets wat je eenvoudig zelf kan plaatsen.

Ventilatie D

Het meest geplaatste ventilatiesysteem is Ventilatie D. Het is een volautomatisch systeem. Het zorgt voor mechanische aan- en afvoer in de verschillende ruimtes van een woning: afvoer in de natte ruimtes (keuken, badkamer, wasplaats) en aanvoer in de droge ruimtes (leefruimte, bureau, slaapkamers). Een ventilatiesysteem D zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in de woning constant blijft. Met dit systeem is het immers niet nodig om nog extra bij te verluchten via bv. een open raam. Je kan in principe alle ramen en deuren gesloten houden aangezien de luchtkwaliteit constant wordt gehouden. 

Bij een goed geïsoleerde woning is ventilatie met warmteterugwinning (WTW) van groot belang. Het zorgt er immers voor dat je niet ongecontroleerd temperatuur naar buiten stuurt of naar binnen laat komen.

Je kan rekenen op de nodige legplannentechnische fiches en persoonlijke begeleiding op de bouw. Na plaatsing komen erkende techniekers ter plaatse om de ventilatie op te starten en alles in te regelen. Daardoor is ventilatie iets wat je eenvoudig zelf kan plaatsen.

RB Zelfbouw werkt met kwalitatieve merken: Zehnder, Vasco en Begetube.

Ventilatiekanalen D

Vanuit de ventilatie unit worden er aan- en afvoerkanalen voorzien tot bij de ventielen in de droge en natte ruimtes. De ventilatiekanalen hebben afhankelijk van de opbouwhoogte een verschillende diameter. Ventilatie is eenvoudig zelf te installeren. Controleopstart en inregelen van de ventielen wordt gedaan door techniekers van RB Zelfbouw. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie, waarbij je enorm bespaart op de werkuren.

Je kan rekenen op de nodige legplannentechnische fiches en persoonlijke begeleiding op de bouw. Daardoor is ventilatie iets wat je eenvoudig zelf kan plaatsen.

Realisaties